Paardrijschool

“Plezier maken met paarden in een positieve leeromgeving gericht op de ontwikkeling van de ruiter en met het oog voor het welzijn van het paard”

Heerlijk genieten van de paardensport. Er mag naar hartenlust geoefend worden om vaardigheden onder de knie te krijgen. We proberen het gewoon nog een keer als het niet lukt. Samen zijn we trots op alles wat we al kunnen!

Paardrijden is populair. Het paard heeft een enorme aantrekkingskracht op veel mensen en voornamelijk op kinderen. Paarden hebben veel te bieden. Naast de liefdevolle band die kinderen kunnen voelen voor hun favoriete pony, ontwikkelen ze ook zelfvertrouwen, gaan ze fysieke uitdagingen aan en oefenen ze met grenzen aangeven. Naast de technische kant van het paardrijden is het leuk en uitdagend en zorgen wij voor een veilige omgeving.

Onze lessen zijn voor beginners en gevorderden, vanaf 4 jaar kan je al starten.

Volwassenen

Ongedwongen genieten. Of je nu recreatie ruiter bent of sporter, je kan bij ons bereiken wat je wilt. De lessen vinden plaats in kleine groepjes en voor de beginner is er prive les.

Wat zijn de mogelijkheden?

Beginnerlessen:

Veel ruiters die bij ons beginnen met rijden stappen voor de eerste keer op een pony/paard.

Zij beginnen met 4 privé- longe lessen. Hierbij wordt het paard door de instructeur aan een lange, platte lijn (de ‘longe’) vastgehouden en het paard loopt in een cirkel (in ruitertaal een ‘volte’) om de instructeur heen. Er wordt rustig begonnen met stappen, waarbij de ruiter of amazone vertrouwd gemaakt wordt met de zit, de juiste houding en dergelijke. Daarna worden de andere ‘gangen’ aangeleerd; draf en galop. Evenwichtsoefeningen tijdens het rijden zorgen ervoor dat de ruiter of amazone de juiste balans leert te vinden. In draf moet men met de armen over elkaar kunnen licht rijden om door te stromen naar de duo lessen. Afhankelijk van de aanleg en de vorderingen van de ruiter of amazone, kan na een aantal longe lessen los in de duo les meegereden worden, of (als u daar de voorkeur aan geeft) in een privé les.

Duo les:

Voor de duo les is enige zelfstandigheid gewenst, de ruiter of amazone kan dan, soms met wat hulp van de instructie zelf opzadelen. Het hoofdstel kan met behulp van ouders of instructie om gedaan worden. Ook kan de ruiter of amazone zelf aandraven en stappen. In deze lessen blijven we op een speelse manier bezig, figuren leren, slalom om de pionnen. Ook wordt er in deze lessen aan de verlichte zit gewerkt, zodat ze in draf balkjes kunnen rijden.

De ruiters galopperen een voor een, en zo nodig aan de longe. Het is niet verplicht om iedere les te galopperen.

Enthousiaste reacties

Ik ben al n tijdje bij mn vriendin aan t leren om paard te rijden .. maar daar ik nog de basis n verder wilde n mn angst wil overwinnen ben ik gaan vragen bij Hennie t komen rijden n meer te keren over paarden n her leren rijden on zo mn zelfvertrouwen in mn zelf n t paard weer terug te krijgen ..

Gisteren heb ik bij haar mn eerste les gehad n het heel voelde goed .. n merkte al dat t vertrouwen in mezelf weer n stap vooruit was gegaan n de angst een stuk er van af te vallen overwonnen heb Hennie heeft me geholpen n ga zeker door met lessen on de basis van het paardrijden onder de knie te krijgen maar ook mn zelfvertrouwen sterker te maken .. ik kijk al uit naar de volgende les !!

Yvonne Blankestijn

Na 15 jaar niet meer te hebben paard gereden, heb ik vandaag weer eens les gehad.

Het was echt een top les. Heb heel veel geleerd in een korte tijd.

Dankzij Hennie heb ik niet alleen maar een paardrij les gehad maar ook een stukje coaching.
Echt een top ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Britta Pagen

Alweer enkele maanden kom ik met veel plezier bij Stal Velhoeve. Doordat ik enkele jaren door andere interesses, ziekte en revalidatie niet kon rijden zocht ik nu ik daar weer sterk genoeg voor was een kleinschalige manege waar paard en ruiter als combinatie centraal staan. En dat heb ik helemaal gevonden bij deze manege! De manier van hoe Hennie haar lessen geeft is erg prettig. Duidelijk en positief. Dit zorgt ervoor dat je als ruiter samen met je les paard leert maar ook groeit. Ik ben hierdoor tot nu toe bewuster geworden van mijn onbewuste (foute) aangeleerde gewoontes te paard, maar ook een stuk zelfverzekerder geworden. Ook vind ik het erg leuk dat er de mogelijkheid is om vrij te rijden! Paardrijden is weer een ontspannende inspanning geworden dankzij deze manege.

M. Degenaar

Sinds een aantal weken rijd ik tweewekelijks paard bij Hennie en dat bevalt ontzettend goed! Tijdens mijn eerste les merkte Hennie al snel een aantal dingen op die ik van mezelf wel wist, maar waar ik me nog niet zo bewust van was. Een voorbeeld is dat ik soms erg gespannen ben in het begin van de les en daardoor heel verkrampt op het paard zit. Doordat Hennie daar erg goed mee omgaat en mij alle ruimte geeft, merk ik dat langzaamaan de druk wegvalt en dat ik de rest van de les echt ga genieten, wat mijn doel is met paardrijden! Daarnaast is Hennie erg goed in het vergroten van zelfvertrouwen en laat ze zien dat door in jezelf te geloven, het paard naar je zal luisteren en kan ik wat ik tijdens het rijden leer zelfs meenemen in m’n dagelijkse leven. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik de komende tijd met veel plezier blijf rijden bij deze gezellige én professionele manage!

Jeannette

Afspraak maken of aanmelden?

Wil je komen paardrijden bij ons, geef je dan op via ons contactformulier. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.