Kindercoaching

Kinderen vinden het vaak plezierig om in de buurt van paarden te zijn. Ze zien de paarden als maatjes. Paarden oordelen niet en kennen geen goed of fout. Ze accepteren je zoals je bent en “vinden” helemaal nergens iets van. Deze veilige sfeer kan voor openheid zorgen. Kinderen onder elkaar zijn heel direct en winden er geen doekjes om. Dit kan hard aankomen en het kind erg verdrietig of juist opstandig maken. Paarden zijn ook heel direct en reageren meteen op wat het kind doet….of juist nalaat. Het grote verschil is dat ze het kind er niet mee zullen pesten of buiten sluiten.

Er wordt gewerkt met oefeningen op de grond en op het paard. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, eigenwaarde en leren grenzen stellen.

Ook komen kinderen tot rust en kunnen hun hoofd leeg maken. Het gaat nooit om prestaties maar om contact, ontspanning en plezier.

Coachen met paarden is geschikt voor kinderen die een periode wat minder lekker in hun vel zitten, moeilijk grenzen aan kunnen geven, gepest worden, vaak boos zijn, faalangstig zijn, die ADHD en/of een vorm van autisme hebben.

Heb je belangstelling voor kindercoaching met paarden?

Hennie Timmer: 06-13569453 (Manege en Coaching)