Paardenkracht pubers

In je Paardenkracht staan

Paardenkracht! De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen!

Het programma Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Speciaal voor schoolverlaters, brugklassers, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden.

Paardenkracht voor pubers deel 1

Paardenkracht voor pubers deel 2

Paardenkracht voor pubers deel 1

Paardenkracht! De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen!

Het programma Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Speciaal voor schoolverlaters, brugklassers, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden. In de cursus, bestaande uit 5 lessen, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden die de kinderen goed van pas komen, zoals bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Wat maakt dit programma uniek?

In dit programma wordt aandacht besteed aan de thema’s die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt. Geen saaie zitsessies maar praktijkgerichte lessen, waarin oefeningen gedaan worden mét paarden. Hierdoor wordt een dynamische leeromgeving gecreëerd. Leren met elkaar. Letterlijk in beweging komen, ZELF doen, ZELF ervaren en ZELF leren.

Er worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aangeven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren.

Paardenkracht voor Pubers deel 1 bestaat uit:

 • 5 lessen van 2 uur (10 contacturen)
 • een terug-kom-middag (2 contacturen)
 • een werkboek inclusief zelfevaluatie
 • een certificaat voor de deelnemer
 • een feestelijke afsluiting

Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

De Paardenkracht voor Pubers deel 1 is het vervolg op het zeer succesvolle Pony Power voor Kids concept (voor kinderen van 6-10 jaar).

Deze cursus wordt door ouders met een gemiddeld cijfer van 9,5 zeer hoog gewaardeerd.

Waarom met paarden?

Er is bewust gekozen voor een cursus mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de paarden wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. Paarden zijn zeer sensitief en pikken elk signaal feilloos op. Daardoor spiegelt het paard het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de paarden oefenen. Door de directe feedback van de paarden en de deskundige begeleiding van de coach ontstaan er essentiële leermomenten.

Paardenkracht voor Pubers Regio Ede/Barneveld/ Lunteren

 • Startdatum: De training vinden plaats vanaf half april en mei. de terugkomdag is in juli. Dit is op een zaterdag middag van 13.30-15.30.
 • Investering 397,00 euro inclusief materialen, drinken en fruit. (Vergoeding vanuit een PGB budget is mogelijk)
 • Maximaal aantal deelnemers per training is 6 kinderen.

Heb je vragen of wil je eerst kennis maken bel of mail me dan voor een “private tour”.

Zomerkamp (zomervakantie)

Het zomerkamp wordt in het bijzonder georganiseerd voor kinderen die de basisschool gaan verlaten om de overstap naar het Voorgezet Onderwijs te maken.Het zomerkamp Paardenkracht voor Pubers is een intensieve trainingsweek die bestaat uit:

 • speciaal bedoeld voor kinderen die de overstap naar het V.O. gaan maken.
 • 5 lessen van 3 uur (15 contacturen)
 • 2x terug-kom-middag (4 contacturen)
 • een werkboek
 • een certificaat voor de deelnemer
 • een feestelijke afsluiting

Kosten van het zomer kamp bedragen €447,00 euro inclusief btw, materialen, drinken en fruit.

Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers per cursus.

Wil je vrijblijvend meer informatie of je liever via de mail aanmelden? Dat kan via hennie@stalveldhoeve.nl 

Heb je de voorkeur voor een andere datum, tijd en/of locatie laat het ons weten!

Door je op te geven ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Stal Veldhoeve. Deelname is geheel op eigen risico.

Een logisch vervolg van Paardenkracht voor Pubers deel 1 is deel 2. Deel 2 biedt meer diepgang en laat kinderen hun grenzen weer verleggen.

Paardenkracht voor pubers deel 2

Paardenkracht voor Pubers deel 2 is het vervolg programma van Paardenkracht voor Pubers deel 1.

Het programma biedt meer diepgang en laat kinderen hun grenzen weer verleggen.

Dit programma bestaat uit 5 lessen van 2 uur (en een terugkomdag) die aansluiten bij de voorgaande training Paardenkracht voor Pubers Deel 1 en exclusief voor de pubers die deel 1 hebben afgerond.

De lessen vinden verspreid over 1 kalenderjaar plaats. April 2020 gaat het programma van start.

Hieronder vind u een korte omschrijving van de inhoud van het programma.

Les 1:

Oordelen, beoordelen en vooroordelen in de kudde, samen gaan we leren wat het verschil is tussen oordelen, beoordelen en vooroordelen en hoe om te gaan met (voor)oordelen. We vinden best wel snel ergens iets van. We leren samen hoe we positief kunnen omgaan met ons oordeel of dat van een ander.

Les 2:

Weerstand in de kudde, soms loopt een situatie anders dan jij wil, of dan iemand anders wil, dan ontstaat er weerstand. Hoe kun je weerstand oplossen en hoe voorkom je weerstand? We gaan samen aan de slag en leren daarbij ook hoe we tot een compromis kunnen komen.

Les 3:

De kudde in beweging, tijdens de vorige cursus heb je al geleerd hoe je goed kunt samenwerken, in deze les gaan we hier nog eens verder op in. Elke kudde heeft behoefte aan goede leiding. Welke eigenschappen heeft een goede leider volgens jou? Herken jij hierin ook eigenschappen bij jezelf? Hoe zou je deze kunnen toepassen?

Les 4:

De kleurrijke kudde, een kudde bestaat uit allerlei verschillende paarden. Het zijn allemaal paarden en toch zijn ze ook allemaal een beetje verschillend van elkaar. We gaan kijken naar de verschillen in de kudde van de paarden en ook in onze eigen kudde. Hoe ga je om met deze verschillen, herken je verschillen bij jezelf? Of juist bij een ander? Welke unieke kwaliteiten bezit jij en hoe gebruik je deze kwaliteiten?

Les 5:

De kudde op zijn best! Ieder kind bezit een eigen talent. Ergens waar jij heel erg goed in bent of misschien nog wel wilt worden. Bedenk eens welke droom jij voor de toekomst hebt. We gaan er eens samen naar kijken en bedenken hoe jouw eigen talent hierbij goed van pas komt! Samen maken we er een te gekke eindshow van, waarvan ook de ouders en andere familieleden mogen komen genieten!

Les 6:

Terugkomdag! Hoe gaat het nu met je? Waaraan heb je nog behoefte? Wat zou je nog graag willen doen of willen leren? Samen gaan we nog eens aan de slag.

Paardenkracht voor Pubers deel 2 bestaat uit:

 • 5 lessen van 2 uur (10 contacturen)
 • een terug-kom-middag (2 contacturen)
 • een werkboek inclusief zelfevaluatie
 • een certificaat voor de deelnemer
 • een feestelijke afsluiting

De investering voor Paardenkracht voor Pubers deel 2 is 387,00 euro inclusief materialen, drinken en fruit.(Vergoeding vanuit een PGB budget is mogelijk)

Maximaal aantal deelnemers per training is 6 kinderen.

Deelname aan PKVP deel 2 vindt plaats op volgorde van inschrijving. Is het vol dan kan uw kind op de wachtlijst voor een volgende PKVP deel 2.

Uw inschrijving wordt geregistreerd na ontvangst van een volledig ingevuld inschrijfformulier. Na betaling van de kosten is de inschrijving definitief.

De training wordt verzorgd door Hennie Timmer en Annemieke Woudenberg. Hennie is professioneel opgeleid als coach/lesgever en is gespecialiseerd in het coachen met behulp van paarden. Annemieke Woudenberg is assistent trainer en heeft 25 jaar ervaring met dieren. Beide zijn in het bezit van een VOG en BHV.

Stuur het ingevulde inschrijfformulier met uw handtekening naar:

emailadres: hennie@stalveldhoeve.nl 

Per post kan natuurlijk ook: Stal Veldhoeve, Bisschopweg 17A, 6741 LC Lunteren

Wil je vrijblijvend meer informatie of je liever via de site aanmelden? Dat kan via het contact formulier of hennie@stalveldhoeve.nl 

Heb je de voorkeur voor een andere datum, tijd en/of locatie laat het ons weten!

Door je op te geven ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Stal Veldhoeve. Deelname is geheel op eigen risico.