Keuringsklaar maken

Naar de keuring maar hoe?

De wintervacht is verdwenen, de eerste veulens zijn geboren en de jonge paarden zijn er klaar voor. De tijd van de stamboekkeuringen zijn aangebroken. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe zorg je ervoor dat je paard zo optimaal mogelijk voor de dag komt.

Al ruim voor de keuringsdatum moet je een aantal administratieve en praktische zaken afhandelen.
Het paard moet op je naam staan voordat je het voor de keuring aanmeld.
De entingen moeten in orde zijn, dat wil zeggen: het moet een basisenting en vervolgens een jaarlijkse enting hebben gehad. De basisenting betekend twee inentingen waarbij de tweede minimaal drie en maximaal dertien weken na de eerste moet zijn gegeven. Een basisenting blijft geldig als daarna het paard elk jaar tijdig wordt gevaccineerd. Sla je een jaar over, dan is de basisenting verlopen.

Het keuringsklaar maken van een paard is niet zomaar iets. Het is belangrijk voor de waarde van het dier, dus wel zaak om er even bij stil te staan. Het is niet zo zeer het netjes poetsen van het paard maar vooral het trainen van het paard op zo’n manier dat sterke punten worden benadrukt en minder sterke punten worden verbeterd.
Belangrijk is een gevarieerde training zodat de paarden er zin in blijven houden.

Voordat de paarden bij ons in training komen bekijken we ze eerst, zodat we een goede inschatting kunnen maken hoeveel tijd we nodig hebben om tot een optimaal resultaat te komen.
Het is fijn als de paarden al halster mak zijn en evt. het longeren al kennen.
Wij nemen het paard mee naar de keuring, u mag het paard natuurlijk ook ophalen bij ons.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.
We helpen u graag verder!

Interesse?

Neem contact op met Corne Veldjesgraaf: 06-51172031 of Corne@stalveldhoeve.nl