Verzorgpony / -paard

Het leasen van een paard betekent dat je een paard ‘huurt’ van ons. Het paard blijft echter ons eigendom, woont op ons terrein, maar jij krijgt het paard in bruikleen in ruil voor een maandelijks leasebedrag. Daarvoor kun je lekker je gang gaan dus je kunt in de rijbaan rijden, grondwerken of gewoon lekker tutten en wandelen. Je least een paard voor een (vooraf) afgesproken aantal vaste dagen per week. Op de overige dagen draait het paard mee in onze lessen. Een volledige maand lease is beperkt mogelijk.

Je krijgt van ons een overeenkomst waarin alle voorwaarden en mogelijkheden beschreven staan. De leaseprijs wordt hierop afgestemd.
Bedenk dat wanneer je een eigen paard plus uitrusting (o.a zadel) zou moeten aanschaffen en daar bovenop de maandelijkse pensionprijs (c.a 400,- á 495,-) moet bekostigen, je veel meer geld kwijt bent. Door een paard te leasen hoef je ook een aantal verantwoordelijkheden niet te dragen. Dit is tevens een geschikte manier om te ervaren of een paard in jouw leven (en budget) past.

Als eigenaar blijven wij eindverantwoordelijke over de geestelijke en lichamelijke verzorging en het welzijn van onze paarden (dus ook jouw leasepaard). Ontwormen, dierenartskosten, bekap kosten, voer, hooi, eventuele supplementen en andere aanvullende kosten blijven gewoon voor onze rekening.

Een paar mogelijkheden:

Paard en D pony:

  • 2 dagen per week verzorgen, poetsen en wandelen, zonder rijden € 297,00 per maand.
  • 1 dag per week verzorgen, poetsen en wandelen, zonder rijden € 168,00 per maand
  • 2 dagen per week verzorgen, poetsen, wandelen en rijden. Prijs per maand: € 397,00 . Min. 1x per maand spreek je een les of zodat jij en het paard goed geschoold wordt/blijft. Voor de lessen die vallen op de lease dag krijg je € 5,00 korting.
  • 1 dag per week verzorgen, poetsen, wandelen en rijden. Prijs per maand: € 217,00

Pony, (A, B, C:)

  • 1 dag per week verzorgen, poetsen en wandelen, zonder rijden € 117,00 per maand
  • 2 dagen per week verzorgen, poetsen, wandelen en rijden € 297,00 per maand

Naast deze mogelijkheden kunnen wij een “lease op maat maken” naar je wensen.

Interesse in een verzorgpony of -paard?

Mail ons wat je zoekt en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.