Pony power voor kids

Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidstraining voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei.
Doordat de training met hulp van pony’s wordt gegeven, leren de kinderen op een hele prettige, praktische manier over de inhoud van de thema’s. Elk stuk theorie wordt gekoppeld aan één of meer praktische oefeningen met de pony’s.
Leren is leuk! Kinderen zien hoe de lesstof in de praktijk werkt. Wat werkt wel en wat werkt niet. We zien hierdoor een zeer positieve enthousiaste houding bij de kinderen ontstaan en in enkele weken groeien ze figuurlijk in hun welbevinden en sociale vaardigheden.
De ‘Pony Power Kids’ zetten reeds op jonge leeftijd belangrijke stappen en vormen hiermee een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling.

Wat maakt dit programma uniek?

Wij zetten in onze leerprocessen heel bewust de kracht van het paard in. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Door de samenwerking met de paarden leren de kinderen veel over gedragsvaardigheden. Het paard spiegeld het kind, en laat het kind daardoor letterlijk naar zichzelf kijken. Kinderen krijgen hierdoor inzichten in hun eigen gedrag en zien ook de gevolgen hiervan. Doordat het geleerde direct wordt toegepast in de praktijk kan het kind een positieve ervaring opdoen en wordt het geleerde direct bekrachtigd. De directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

Elk kind krijgt z'n eigen "Persoonlijk Pony Power Boek"

Hierin staat de theorie van de 5 les thema’s uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen. De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de trainingen uitgevoerd.

Het kind neemt het lesboek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Het liefst samen met ouders, broers, zussen of andere familieleden. Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis krijgen. De kracht van deze training zit voor een deel in de driehoek kind-ouders-coaches. Het blijft niet bij de 2-uurtjes les, het leeft door thuis, op school, en bij andere activiteiten.

De Pony Power training bestaat uit:

  • 5 lessen van 2 uur
  • een terug-kom-middag van 2 uur
  • een werkboek
  • een diploma-uitreiking

Coaches / trainers

De training is uniek in zijn soort en wordt gegeven door 2 ervaren gediplomeerde coaches die beide meer dan 20 jaar ervaring hebben met paarden. De groepen zijn klein, 4-6 kinderen en er is altijd begeleiding van 2 coaches. Er wordt pedagogisch verantwoord gehandeld en een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering en VOG zijn aanwezig.

Data

De training vinden plaats vanaf half april en mei. de terugkomdag is in juli. Dit is op een woensdag middag van 13.15-15.15.

Kosten

Investering voor deze unieke training is €397,00 euro inclusief materialen, drinken en fruit.(Vergoeding vanuit een PGB budget is mogelijk)

Heb je vragen bel of mail gerust!

Deelname aan de training vind plaats op volgorde van inschrijving. Indien de training vol zit, kan je kind op de wachtlijst voor een volgende training geplaatst worden.

Hennie Timmer: 06-13569453

Wij kunnen ons voorstellen dat kinderen het spannend vinden om naar de training te komen zonder eerst kennis gemaakt te hebben en de trainingslocatie te hebben gezien.

Maak je geen zorgen, de kinderen ontvangen per mail een video waarin Annemieke en Hennie zich voor stellen samen met de pony’s. Na het kijken van de video hebben de kinderen een indruk van de training en kunnen ze zonder al te veel spanning naar de eerste les.

Het is ook mogelijk de locatie te bezoeken voor een “private tour”.

Aanmelden kan via info@veldhoevecoaching-begeleiding.nl