Activiteiten

Enthousiaste reacties

Wat ik heb geleerd

Op deze dag heb ik geleerd hoe belangrijk het is om samen te werken om je doel te bereiken, al moet ik zeggen dat zonder fysiek contact het voortbewegen van een paard niet mogelijk is aangezien ik geen kuddeleider ben en ook niet mentaal begaafd. Paarden dreigen immers naar elkaar als ze een ander uit hun buurt willen houden en hengsten drijven kuddes ook voort d.m.v. een lage nek beweging die op de kudde af komt. De paarden begrijpen dat wel van elkaar, maar van een mens?

Wat ik er van vond

Het was wel interessant om een keer een paard te proberen van zijn plaats te krijgen zonder enig behulp van fysiek contact of vocaal gebruik. Ik ben er wel achter gekomen dat zonder het zijn van de kuddeleider die het respect van zijn mede paarden commandeert het uitzonderlijk moeilijk is om een paard voort te laten bewegen.

Laura Rus + KLas

Al sinds ik klein ben hou ik van paarden en heb ik op paardrijles gezeten. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik niks meer leerde in de lessen en ben ik op zoek gegaan naar een verzorgpaard.
Zo kwam ik op Stal Veldhoeve terecht, daar
ben ik een Tamiera gaan leasen in combinatie met lessen van Hennie. Wat een openbaring!! Ineens was er aandacht voor waarom dingen gebeuren of waarom een paard reageerde zoals ze deed. Er is aandacht om onzekerheid of angsten te bespreken en er samen met de instructie en je paard aan te werken.

Inmiddels heb ik mijn leasepaardje van toen kunnen kopen van Stal Veldhoeve, maar ze blijft op Stal Veldhoeve staan. We houden van de sfeer, de rust en regelmaat die er heerst. En nog steeds leren we elke les, we zij zover gegroeid dat ik het zowaar aandurfde om mee te doen aan de onderlinge wedstrijd, wat een overwinning voor mij! Ik ben en blijf Hennie en Corne dankbaar voor wat ze mij geleerd hebben

Nelleke

Afspraak maken of aanmelden?

Wil je een activiteit doen bij ons, geef je dan op via ons contactformulier. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.