Beleren en zadelmak maken

Bij Stal Veldhoeve kunt u ook terecht voor het beleren en zadelmak maken van uw paard. Beleren en zadelmak maken is voor een paard een intensief leerproces. In deze periode wordt de vertrouwensband gekweekt tussen mens en paard. Daarom vinden wij het belangrijk dat deze periode met rust, begrip en respect wordt begeleid. Wij vinden het ook heel belangrijk dat het paard wordt behandeld naar zijn karakter. Daarom kijken wij altijd goed hoe een paard is, om zo het juiste trainingsschema hierop aan te passen. Ieder paard is weer anders en wij proberen hier altijd zo goed mogelijk op in te spelen.

Voor het zadelmak maken nemen we gemiddeld een periode van 4 tot 6 weken. Paarden die weinig/niet met mensen in contact zijn geweest, uit de kudde komen en echt helemaal niks kennen zoals halster/vaststaan e.d. of heel erg angstig en/of wild van karakter zijn hebben vaak 6 weken nodig. Paarden die wel met mensen in contact zijn geweest en het halster al kennen en netjes aan de hand kunnen meelopen is 4 weken meestal voldoende.

Allereerst stellen we het paard op zijn gemak en laten hem wennen aan zijn nieuwe omgeving. Als het paard gewend is gaan we hem longeren. We laten hem dan rustig kennismaken met belasting op zijn rug, druk van de singel en het bit. Pas daarna gaat er iemand op zitten. We leren het paard stil te staan bij het op- en afstijgen en onder de ruiter zijn nieuwe balans te zoeken. In de laatste periode leert het paard voorwaarts gaan en halthouden, wendingen en stap, draf en galop op beide zijden.

GeĂ¯nteresseerd? Neem contact op voor meer informatie.

Opmerkingen

Irene Schut

27.05.2022 11:47

Bedankt voor de goede zorgen en het goede werk Vol vertrouwen naar een mooie toekomst voor Nubby en mijzelf

Kim

31.01.2014 16:03

Waar staan de stallen - en bak - want ik woon zelf in: Gelderland - Doetinchem en omstreken - dus?

Meest recente reacties

27.05 | 11:47

Bedankt voor de goede zorgen en het goede werk Vol vertrouwen naar een mooie toekomst voor Nubby en mijzelf

21.06 | 21:20

Zaterdag bij Corné en Hennie geweest. Erg kundig, belang van de dieren staat voorop. Open in gesprek, meedenkend . Bedenktijd gekregen en alle medewerking. Super toegewijde eigenaren . Direct vertrouw

15.04 | 14:45

Vandaag mijn eerste paardencoaching gehad. En wauw wat bijzonder om mee te maken ! Heel bijzonder hoe het paard Wiebe op mijn positivietijd reageerde! Ik kijk al uit naar mij volgende sessie !

22.08 | 17:14

Graag wil ik mijn dochter Imke een x meer laten doen aan de plopjesles. Ze is 4,5 en heeft al aantal c op paarden gezeten

Deel deze pagina